TUAN NABIL BERSAMA SMK SERI MAHAWANGSA, JITRA

THE BEST MOMENT 4 SIRI DI SMK SERI MAHAWANGSA DI JITRA

Alhamdulillah Syukur selesai 4 Siri program BEST BELAJAR di SMK Seri Mahawangsa, Jitra. Saya di beri peluang untuk bersama dengan Tigkatan 3 & Tingkatan 5 seramai 600 orang. Terima Kasih kepada cikgu Syikin ( kaunselor) kerana menjemput saya untuk berkongsi teknik dan pengalaman dengan pelajar.

Pelbagai pengalaman menarik sepanjang saya menendalikan program selama 4 siri bersama pelajar. Antara pengalaman yang menarik sayaadalah dapat berinteraksi dan dapat menarik perhatian peserta dari pelbagai kaum untuk terus fokus dalam program. Selain itu, saya dapat bersama dengan pelajar dari pelbagai tahap. untuk siri 1 & 2 saya bersama dengan pelajar kelas hadapan dan pada siri 3 & 4 saya bersama dengan kelas belakang.

Screen Shot 2017-04-22 at 4.49.44 AM

Mulanya, saya rasa pelajar kelas belakang tak dapat nak beagi fokus yang baik dan akan ganggu program.  Rupanya,………….saya salah. Pelajar kelas belakang antara pelajar yang sangat energetik dan memberi fokus dalam program. Malahan mereka ni dapat mengaplikasikan teknik yang di beri dengan baik.

Nak tahu tak? teknik apa yang saya kongsikan bersama pelajar SMK Seri Mahawangsa menyebabkan mereka teruja dan siap kata macam ni, Bang kenapa sekejap sangat program…WOW sampai macam tu sekali. Antara teknik yang kongsikan bersama pelajar adalah :

  1. Teknik Matlamat yang betul
  2. Teknik Menghafal yang sangat OSEM
  3. Teknik mencipta MOOD BELAJAR

Nak tahu lebih detail kena la jemput saya ke sekolah anda hehehehe.

Saya di SMK Seri Mahawangsa selama 4 siri. masuk ja siri ke 2 dan seterusnya pasti saya akan terserempat dengan bekas-bekas peserta saya.  Jadi saya mula la tanya, Dik macam mana aplikasikan tak apa yang abang ajar? jawapannya sangat perghhhhhhh…”Abg alhamdulillah kami aplikasikan apa yang abang ajar pada kami, terutamanya matlamat. Sekarang saya dah nampak masa depan saya huhuhuh. saya jugak aplikasikan teknik menghafal dalam matapelajaran BM” – (Adik Imran & Atif )..WOW tidak ku sangka adik-adik aplikasikan teknik menghafal dalam matapelajaran BM.

Screen Shot 2017-04-22 at 4.49.53 AM

 

Yang ni lagi BEST. Siap leminate Matlamat yang saya ajarkan dalam program dan terus frame kan untuk tengok hari-hari – ( Adik Denis)

Screen Shot 2017-04-22 at 4.50.07 AM

 

Moment paling BEST adalah dapat jumpa BUNTAT ( Adik Arif) yang jugak pelajar SMK Seri Mahawangsa. Saya ke sekolah dah masuk 3 siri tapi tak dapat jumpa BUNTAT lagi..tu yang saya bagtau pada peserta. Habis ja program. Tiba-tiba………ada peserta jerit, Abang Buntat abang Buntat..apa lagi saya pun ambil la peluang bergambar hehehehe.

Screen Shot 2017-04-22 at 4.50.01 AM

 

Akhir dari saya,  Antara elemen yang kami tekankan dalam program adalah, kita berseronok dalam program namun kami membimbing pelajar step by step untuk memahami teknik yang kami kongsikan dan yang paling penting pelajar dapat mengaplikasikan dalam pembelajaran dan kehidupan mereka ( Matlamat).

Apa tunggu lagi??????? jom dapatkan khidmat kami Kumpulan BEST BELAJAR MALAYSIA ke sekolah anda… PASTI TAK CARI LAINNNNNNNNNNN.

BEST BELAJAR A TRUSTED BRAND IN EDUCATION TRAINING & MOTIVATION

Nabeel

Certified BEST BELAJAR Specialist ( Zon Utara)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *