About

SISTEM BESTBELAJAR™

 

Program Motivasi & Bimbingan Sistem BestBelajar™ merupakan modul atau program motivasi yang membantu para pelajar yang berada di peringkat sekolah rendah, menengah dan universiti untuk kuasai Sistem Belajar yang betul, berkesan dan best.

Program BestBelajar™ terbahagi kepada 3 bahagian utama iaitu :

TEMA 1.003

STRATEGY

Para pelajar akan dibentuk melalui pendedahan tentang 4 Sikap atau Jenis pelajar yang terdapat di sekolah. Jurulatih BestBelajar™ akan membuka minda para pelajar supaya mereka perlu buang sifat-sifat seperti :
  • Malas
  • Sikap Tidak Ambil Peduli
  • Menyalahkan Guru dan Rakan-Rakan
  • Sikap Bertangguh-tangguh
  • Tidak Pro-Aktif

TEMA 1.004

 

SKILL

Para pelajar akan dibimbing dengan 3 Sistem Belajar iaitu 7 SENJATA MINDA, SISTEM MOVIE BESTBELAJAR™ dan SISTEM VISUAL BESTBELAJAR™.
Jurulatih BestBelajar™ dan Fasilitator BestBelajar™  akan membimbing langkah demi langkah. Fokus kami bukan sekadar menjalankan aktiviti yang membuang masa tetapi dengan Struktur Sistem Belajar yang ditunjukkan langkah demi langkah.

TEMA 1.005

 

SPIRIT

Di sesi akhir ini kami akan menjalankan Aktiviti Learning in Circle, di mana para pelajar perlu mengaplikasikan Sistem Belajar yang telah dikongsi dengan menggunakan Buku Teks dan Nota Kerja yang diberikan oleh Jurulatih BestBelajar™.

 

====================================================================

 

Mahukan Program Motivasi & Bimbingan Sistem BestBelajar™ di Sekolah anda ?

Hubungi : 019 – 211 12 85 ( Syed Faizal )

Email : info@syedfaizal.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *